15. februari 2023
Ingesleten Patronen
Als je maar blijft herhalen wat je altijd al deed, wordt het resultaat nooit anders.
20. januari 2023
De Mantel Der Liefde
Maar dat was niet de toon waarop dit zinnetje bij ons thuis werd gebezigd, zoals je wellicht tussen de spaties hoort hierboven. Het had meer iets van ‘maar gauw onder het tapijt vegen’ (en dan nog lange tijd over die bobbel onder het tapijt struikelen).
31. december 2022
Vertrouw Het Proces
Het dúúrt al zo lang. Ik kan toch niet blijven janken? Wat moet men wel niet denken? Ik wil er gewoon 'klaar' mee zijn!
02. november 2022
Hetzelfde, Maar Dan Toch Heel Anders
De Latifa-meditatie loopt al heel wat jaartjes in mijn leven mee. En toch word ik afgelopen week wakker en pas ik deze op een geheel andere manier toe. Wat een mooie openbaring.
18. januari 2022
Als Ik Het Wil, Dan Gebeurt Het
Jaren geleden, tijdens een kerstreis, deelde ik op kerstdag een paar kadootjes uit aan de deelnemers. Het waren schilderijtjes met daarin een passende foto met mooie inspiratietekst...
20. oktober 2021
Haken... het is nét het echte leven!
21. september 2021
Een thema dat ik best vaak tegenkom is ‘jezelf wegcijferen’. Dat is een thema, dat ook ik met mij meedraag. Mijn moeder bijvoorbeeld was iemand die zichzelf volledig wegcijferde voor haar kinderen en haar echtgenoot. Ik was haar kind en heb ook de enorme liefde daarin gevoeld en tóch vond ik het niet okay. Mijn moeder leek voor mij niet gelukkig en dat deed vanalles met mij. Ik heb dit meegenomen in mijn volwassen leven. Ik leerde onbewust dat liefde gelijk stond aan jezelf wegcijferen. Ik...
05. februari 2021
De Kracht Van Woorden
"Ik word niet goed", "Dat is niet slecht", "Ik heb het minder slecht gedaan". Waarom een ontkenning gebruiken van iets negatiefs als je het óók op een positieve manier kunt zeggen? Het helpt je namelijk helemaal niet!
16. december 2020
Hoe vaak ga je voorbij aan je eigen verlangen, omdat je het 'antwoord' van een ander of de mening van een ander al invult?
14. december 2020
Ergens op zeer jonge leeftijd besloot ik (onbewust) dat ik 'minder' was dan een ander. Een ander was altijd slimmer, creatiever, zong mooier, speelde beter gitaar, tekende beter etc..

Meer weergeven